اگر باردار هستید، ممکن است احساس کنید که بارداری برای همیشه به بدن شما صدمه می زند یا آن را تغییر می دهد. یا شاید مردم همیشه این حرف را به شما نمی زنند، اما شما نمی توانید تصور کنید که چه نتیجه ای حاصل می شود.
درست است که بارداری و زایمان می تواند تغییرات عمده جسمی ایجاد کند. تمرکز اغلب بر موارد خارجی است (شکم در حال رشد). اما یکی از بزرگترین تغییرات حاملگی و زایمان بر ناحیه ای تأثیر می گذارد که دیدن آن از خارج غیرممکن است: کف لگن. ما به شما دروغ نمی گوییم، بارداری و زایمان قطعاً می تواند در این زمینه تاثیر زیادی داشته باشد. اما برای برخی از افراد، یک چیز کوچک به نام فیزیوتراپی کف لگن ممکن است کمک کند. این حقیقت در مورد بارداری، زایمان، کف لگن و فیزیوتراپی کف لگن است.
به طور کلی، مردم حتی در مکالمات بارداری و زایمان اغلب در مورد کف لگن صحبت نمی کنند.
آنجلا بیانکو، پزشک متخصص طب مادر و جنین و دانشیار و متخصص زنان و زایمان در آیکان دانشکده پزشکی در کوه سینا، می گوید:
این عضلات مانند یک بانوج بدن برای مهار اندامهایی مانند رحم، مثانه و راست روده کار می کنند. با انجام این کار، کف لگن باعث کنترل سلامت روده و مثانه همراه با راحتی در مواردی مانند رابطه جنسی نفوذی می شود. اگر مشکلی در کف لگن شما رخ دهد، می تواند با توانایی شما در ادرار کردن یا مدفوع طبیعی، زندگی جنسی و عملکرد عمومی شما در آن منطقه درگیر شود.
از جمله دلایل دیگر، بارداری و زایمان می تواند منجر به اختلال در عملکرد کف لگن شود، اصطلاح وسیع تر برای مجموعه ای از شرایط شناخته شده به عنوان اختلالات کف لگن. به گفته موسسه ملی بهداشت، اختلالات کف لگن هنگامی که عضلات یا بافت های همبند ناحیه لگن شما ضعیف می شوند یا آسیب می بینند، رشد می کنند.
بی اختیاری ادرار (هنگامی که درحال انجام کارهای روزمره مانند پیاده روی، خندیدن یا سرفه کردن، بدن شما از بدن خارج می شود) یک اختلال شایع در کف لگن است. سپس بی اختیاری مدفوع یا نشت مدفوع وجود دارد. اختلال عملکرد کف لگن همچنین می تواند به صورت مشکل در تخلیه کامل مثانه شما (که به احتباس ادرار معروف است) یا راست روده (یبوست) باشد. یا می توانید رابطه جنسی دردناکی را به عنوان نشانه ای از مشکلات کف لگن تجربه کنید.
اختلال در عملکرد شدید لگن حتی می تواند منجر به افتادگی اندام لگن شود، این زمانی است که ساختارهایی مانند مثانه افتاده و به داخل واژن فشار می آورند. در این مورد، طبق کالج متخصص زنان و زایمان آمریکا (ACOG)، ممکن است برآمدگی از واژن خود مشاهده کنید، احساس کنید چیزی از آنجا خارج می شود یا احساس درد یا “پری” کنید. افتادگی اندام لگن همچنین می تواند منجر به مشکلات پوکی، مدفوع و سلامت جنسی شود که در بالا ذکر کردیم.
بنابراین، دقیقاً چگونه بارداری و زایمان می توانند باعث اختلال در عملکرد کف لگن شوند؟ بیایید به آن برسیم.
باردار بودن می تواند باعث شل شدن عضلات و بافت های همبند مانند رباط هایی شود که برای عملکرد خوب کف لگن باید خوب کار کنند. (رباط ها نوعی بافت است که به بدن کمک می کند تا ثابت بماند)
این اثر شل کننده به لطف هورمون هایی است که هنگام داشتن کودک در راه افزایش می یابد مانند پروژسترون، استروژن و یکی به معنای واقعی کلمه رلاکسین. دکتر بیانکو می گوید: “این هورمون ها می توانند باعث نرم شدن رباط ها شوند تا عضلات به هم پیوسته نباشند.” هدف از این شل شدن این است که در نهایت اجازه دهید کودک به راحتی از کانال زایمان عبور کند.
سپس آن قسمت شکم در حال رشد است. دکتر بیانکو می گوید: با گسترش رحم و افزایش وزن، فشار بیشتری بر روی کف لگن شما وارد می شود.
لیزا دابنی، مدیر متخصص زنان و زایمان لگن در بخش زنان و زایمان در کوه سینا، می گوید:
همانطور که احتمالاً حدس زده اید، تولد کودک از طریق واژن قطعاً می تواند کف لگن شما را تحت تأثیر قرار دهد. به طور خلاصه می توان گفت: “شما یک سر غول پیکر دارید که از طریق یک واژن کوچک عبور می کند”،
البته، بقیه بدن کودک نیز از آنجا عبور می کند. اما، به طور معمول، ابتدا سر می رود. در این روند ، عضلات کف لگن از مسیر رانده شده و گاهی پاره می شوند. در حالی که پزشکان معمولاً می توانند در صورت لزوم چنین پارگی هایی را با جراحی ترمیم کنند، بهبودی کف لگن شما کمی طول می کشد (و گاهی اوقات برای همیشه کمی متفاوت است). همچنین ممکن است به اعصاب حاکم بر عضلات و اندام های کف لگن آسیب برسد.
همه اینها می تواند منجر به مسائل پس از زایمان مانند درد در هنگام رابطه جنسی، احتباس ادرار یا مدفوع و بی اختیاری ادرار یا مدفوع شود. (طبق ACOG، زایمان در واقع شایعترین علت بی اختیاری مدفوع است.) داشتن یک کودک سنگین وزن ممکن است خطر ابتلا به این مشکلات را افزایش دهد، راجر لوفور، مدیر مرکز پزشکی Beth Israel Deaconess زن بخش پزشکی لگن و جراحی ترمیمی، می گوید:
شاید از خود بپرسید که چگونه عمل سزارین بر احتمال پیچ خوردگی شما با اختلال عملکرد کف لگن تأثیر می گذارد. به نظر می رسد انجام سزارین با خطر قابل توجهی پایین تر از اختلالات کف لگن همراه باشد، اما این خطر را به طور کامل کاهش نمی دهد، زیرا شما هنوز هم تمام فاکتورهای مربوط به خود حاملگی را دارید، دکتر Bianco توضیح می دهد. عمل سزارین هنوز یک جراحی بزرگ شکمی است که با روند بهبودی خاص خود همراه است حتی اگر به هیچ وجه به کف لگن شما آسیب نرساند.
به زودی با ادامه این مقاله همراهتان هستیم…
امیدوارم مطالب این مقاله برای شما مفید بوده باشد و بتوانید از این مطالب حداکثر استفاده را ببرید.
لطفا نظرات و انتقادات خود را در جهت افزایش سطح کیفی مطالب با ما درمیان بگذارید.
منتظر نظرات صمیمانه و سازنده شما هستیم.
ما در وب سایتمان توصیه های پزشکی ، تشخیصی و یا درمانی ارائه نمی دهیم اطلاعاتی که در این وب سایت یا توسط این مربیان منتشر شده است به عنوان جایگزینی برای مشاوره پزشکی در نظر گرفته نشده است و شما قبل از مشورت با یک متخصص مراقبت های بهداشتی ، نباید هیچ اقدامی انجام دهید.مراقبت های بهداشتی ، نباید هیچ اقدامی انجام دهید.
2 دیدگاه
سلام من فاطمه قویدل هستم نویسنده و مترجم در آکادمی ورزشی آکوند من در اینجا عاشق کارم هستم و خوشحالم از اینکه برای ارتقای سطح سلامتی بانوان سرزمینم دارم تلاش میکنم
سلام دوست خوبم من امیر هستم طراح و ادیتور مجموعه آکوند
ما در مجموعه آکوند سعی بر این داریم که علاوه بر محتوای عالی مقاله، بهترین و جذاب ترین عکس ها در زمینه های علمی، پزشکی، ورزشی و… را در مقالات به کار ببریم تا یک مقاله مفید و دلپذیر برای شما عزیزان تهیه کنیم. خوشحال میشم که در مورد عکس ها و طراحی های من نظرتون یا انتقادتون رو بگین.