اختلال دو قطبی چیست؟ معمولاً، تغییرات غیرعادی در روحیه و انرژی به شکل فعالیت بیش از حد و ناتوانی در انجام عملکردهای روزمره نمود پیدا میکند. ناتوانی ناشی از اختلال دوقطبی میتواند شدید باشد و منجر به آسیب روابط، شغل یا عملکرد فرد در مدرسه و حتی خودکشی شود.
اختلال دوقطبی یا افسردگی شیدایی انواع مختلفی دارد. منظور از اختلال دوقطبی وضعیتی است که فرد در آن به مدت دست کم یک هفته دچار یک دورهی کامل شیدایی میشود. در این وضعیت ممکن است افسردگی را هم تجربه کند یا نکند. ممکن است علائم شیدایی آنقدر شدید باشد که فرد به بستری شدن نیاز پیدا کند.
اگر فرد درحال حاضر یا در گذشته دچار یک دوره هیپومانیا شده باشد، که حالت خفیفتر شیدایی است و حداقل چهار روز متوالی طول میکشد، و درحال حاضر یا در گذشته یک دوره افسردگی عمده را نیز تجربه کرده باشد، اختلال دوقطبی رخ داده است. به تغییر مکرر روحیه از هیپومانیا به افسردگی طی دست کم دو سال در بزرگسالان، اختلال خلقی یا خلق ادواری میگویند.
علائم اختلال دوقطبی می تواند گیج کننده باشد، حتی برای متخصصانی که سال ها صرف یادگیری تشخیص و درمان بیماری های مختلف روحی کرده اند. افراد مبتلا به اختلال دو قطبی معمولاً قبل از تأیید دقیق وضعیت خود، به تأخیر انداختن درمان و احتمالاً زندگی خود را در این روند دشوارتر تشخیص می دهند که افسردگی دارند، درک علائم واقعی بیماری مهم است. در اینجا مواردی است که باید در مورد علائم اختلال دو قطبی بدانید.
اختلال دو قطبی می تواند باعث تغییر شدید خلق و خو و رفتار فرد شود ، در نوسان بین اوج ها (قسمت های شیدایی) و پایین (دوره های افسردگی). همچنین می تواند باعث ایجاد دوره های شیدایی کمتر شدید (دوره های هیپومانیک) شود. این قسمتها به طور معمول می توانند حداقل یک هفته به طول بیانجامند ، اما ممکن است ماه ها ادامه داشته باشند.
ارائه دهندگان پزشکی به طور کلی در هنگام تشخیص یک دوره شیدایی یا هیپومونیک به دنبال یک روحیه مستمر و کلی غیرمعمول همراه با سه یا بیشتر از علائم زیر هستند:
احساس خوشبختی غیر عادی
احساس پریدن
احساس سرخوشی
افزایش سطح انرژی یا فعالیت
عزت نفس حساس
افکار تحریک کننده و رقابتی
پرحرف تر بودن
به راحتی تحریک می شود
به خواب کمتری احتیاج دارید
بیشتر از حد معمول ریسک کردن
با این حال، اگر فردی علائم شیدایی مرتبط با روان پریشی و در نتیجه توهم یا هذیان را تجربه کند، یا اگر علائم آنها به حدی شدید باشد که نیاز به بستری شدن در بیمارستان داشته باشد ، این یک دوره شیدایی قابل تشخیص است.
برای روشن شدن، باید دانست شیدایی و هیپومانیا علائم یکسانی دارند.، آنها فقط در دوره های جنون شدیدتر از دوره های هیپومانیک هستند و به همین ترتیب، تشخیص آنها آسان تر است. قسمت های هیپومانیک بسیار سازگار است. بسیاری از مبتلایان روزانه ۱۵ ساعت کار می کنند و دارای انرژی بسیار بالاتر از حد متوسط هستند ، اما مبتلایان به هیپومانیا به راحتی زمان را از دست می دهند تا زمانی که نوعی شکست در زندگی شخصی یا حرفه ای آنها رخ دهد و منجر به یک دوره افسردگی شود.
یک دوره افسردگی دو قطبی به معنای داشتن پنج یا بیشتر از علائم زیر به مدت حداقل دو هفته است که یکی از علائم آن حالت روحی افسرده یا کاهش علاقه یا لذت از زندگی است:
احساس غم ، پوچی یا ناامیدی
احساس کندی بیش از حد معمول
احساس نگرانی
اتلاف انرژی
از دست دادن علاقه یا لذت در فعالیت ها
سطح فعالیت پایین تر
کم یا زیاد خوابیدن
تغییر اشتها یا وزن
مشکل در تمرکز
مشکلات حافظه
افکار مربوط به خودکشی یا مرگ
خودکشی یک نگرانی بزرگ برای افراد مبتلا به اختلال دو قطبی است. “جد ماگن” ، دانشیار و رئیس گروه روانپزشکی در دانشگاه ایالتی میشیگان می گوید: اختلال دو قطبی می تواند کشنده باشد. این فقط به دلیل دوره های افسردگی نیست، بلکه به دلیل آنچه کارشناسان “اپیزودهای مختلط” می نامند ، جایی است که افراد ممکن است همزمان ویژگی های شیدایی و افسردگی را تجربه کنند. دکتر مگن می گوید این بدان معناست که افرادی که دارای اپیزودهای مختلط هستند ممکن است افکار خودکشی داشته باشند و همچنین دارای یک مقدار انرژی برای انجام بالقوه آنها هستند.
بسته به ترکیب ، طول و شدت علائم ، چهار نوع اصلی از اختلالات دو قطبی و مرتبط وجود دارد که ممکن است فردی تشخیص داده شود.
به صورت دوره های شیدایی است که حداقل هفت روز به طول می انجامد یا چنان شیدایی شدید دارد که فردی باید در بیمارستان بستری شود. افراد مبتلا به اختلال دو قطبی I معمولاً دارای دوره های افسردگی یا دوره های مختلفی هستند که از ویژگی های افسردگی و شیدایی برخوردار است.
به جای شیدایی شدیدتر، شامل دوره های افسردگی همراه با دوره های هیپومانیک است.
شامل دوره هایی از علائم هیپومانیک و علائم افسردگی در بزرگسالان حداقل دو سال و فقط در کودکان و نوجوانان فقط یک سال است. این علائم برای دو سال کامل ادامه ندارد. مانند سایر موارد تشخیصی در اینجا ، افراد مبتلا به اختلال سیکلوتیمیک دوره های متناوب و بدون هیچ علامتی را تجربه می کنند. اگرچه علائم مورد نیاز تشخیصی در دوره های هیپومانیک و افسردگی را ندارند، اما دارای اختلال سیکلوتیمیک هستند که خطر ابتلا به اختلال دو قطبی در فرد را افزایش می دهد.
علائم اختلال دوقطبی را توصیف می کند که کاملاً در هیچ یک از دسته های دیگر جای نمی گیرد. پزشکان کاملاً مطمئن نیستند که چرا افراد مبتلا به اختلالات دو قطبی یا مرتبط با این تغییرات خلقی را تجربه می کنند. طبق کلینیک مایو ، عوامل خطر عمده شامل تغییرات ساختاری مغز و سابقه خانوادگی بستگان درجه یک با این بیماری است.
اگر فکر می کنید دچار اختلال دو قطبی هستید ، مهم است که با یک متخصص بهداشت روان مشورت کنید و علائم خود را با جزئیات بررسی کنید
اگر فکر می کنید دچار اختلال دو قطبی هستید ، مهم است که با یک متخصص بهداشت روان مشورت کنید و علائم خود را با جزئیات بررسی کنید، لازم است که طیف گسترده ای از علائم خود را توضیح دهید تا آنها بتوانند به شما تشخیص صحیح دهند.
دستیابی به روش درمانی مناسب برای اختلال دوقطبی اغلب مقداری سخت است، اما تلاش بسیار مهم است. دکتر گالینکر می گوید: “افرادی که دارای اختلال دوقطبی هستند و بدون درمان می روند ، بیماری پس از مدتی عود می کند.
طبق کلینیک مایو ، دارو درمانی سنگ بنای اصلی درمان است و عوامل مختلفی می توانند برای اختلال دوقطبی موثر باشند. اینها به طور کلی شامل تثبیت کننده های خلقی برای کاهش شیدایی و هیپومانیا ، داروهای ضد روان پریشی، داروهای ضد افسردگی، داروهای ضد افسردگی، ضد روان پریشی و داروهای ضد اضطراب هستند. از آنجا که علائم اختلال دو قطبی می تواند دامنه بسیار گسترده ای را در بر بگیرد ، پزشک شما ممکن است داروهایی را با ترکیبات مختلف برای هدف قرار دادن آنها تجویز کند.
درمان یکی دیگر از جنبه های اصلی درمان اختلال دو قطبی است. طبق کلینیک مایو، یکی از گزینه ها ریتم درمانی بین فردی و اجتماعی است که به فرد کمک می کند با تنظیم برنامه روزانه خود ، مانند هنگام خواب و غذا خوردن، خلق و خوی خود را ثابت نگه دارد. رفتار درمانی شناختی، که هدف آن بازآموزی الگوهای فکری و اقدامات ناشی از آن است ، همچنین می تواند موثر باشد.
جستجوی تمام درمانهای بالقوه موجود ممکن است طاقت فرسا باشد، به همین دلیل مراجعه به یک متخصص مهم است. همانطور که دکتر گالینکر توضیح داد ، با یک درمان مناسب ، زندگی سالم با اختلال دوقطبی بسیار آسان تر است.
امیدوارم مطالب این مقاله برای شما مفید بوده باشد و بتوانید از این مطالب حداکثر استفاده را ببرید.
لطفا نظرات و انتقادات خود را در جهت افزایش سطح کیفی مطالب با ما درمیان بگذارید.
منتظر نظرات صمیمانه و سازنده شما هستیم.
ما در وب سایتمان توصیه های پزشکی ، تشخیصی و یا درمانی ارائه نمی دهیم اطلاعاتی که در این وب سایت یا توسط این مربیان منتشر شده است به عنوان جایگزینی برای مشاوره پزشکی در نظر گرفته نشده است و شما قبل از مشورت با یک متخصص مراقبت های بهداشتی ، نباید هیچ اقدامی انجام دهید.مراقبت های بهداشتی ، نباید هیچ اقدامی انجام دهید.
2 دیدگاه
سلام من فاطمه قویدل هستم نویسنده و مترجم در آکادمی ورزشی آکوند من در اینجا عاشق کارم هستم و خوشحالم از اینکه برای ارتقای سطح سلامتی بانوان سرزمینم دارم تلاش میکنم
سلام دوست خوبم من امیر هستم طراح و ادیتور مجموعه آکوند
ما در مجموعه آکوند سعی بر این داریم که علاوه بر محتوای عالی مقاله، بهترین و جذاب ترین عکس ها در زمینه های علمی، پزشکی، ورزشی و… را در مقالات به کار ببریم تا یک مقاله مفید و دلپذیر برای شما عزیزان تهیه کنیم. خوشحال میشم که در مورد عکس ها و طراحی های من نظرتون یا انتقادتون رو بگین.