بیماری آلزایمر یا زوال عقلی یک بیماری پیشرونده و برگشت ناپذیر است که حافظه و سایر عملکردهای مهم ذهنی (و در نهایت جسمی) فرد را از بین می برد.
این که آیا می ترسید یکی از عزیزان تان علائم آلزایمر را نشان دهد یا اینکه تشخیص داده باشد ، ممکن است گیج شوید ، ترسیده باشید و انتظار چنین اتفاقی را نداشته باشید. در اینجا ، ما واقعیتهای اساسی در مورد بیماری آلزایمر را گردآوری کرده ایم تا درک درستی از این بیماری داشته باشیم.
طبق کلینیک مایو ، این بیماری شایع ترین علت زوال عقل است ، که گروهی از اختلالات مغزی را توصیف می کند که توانایی های شناختی و مهارت های ارتباطی فرد را از بین می برد.
اگر کسی مبتلا به آلزایمر باشد ، معمولاً سردرگمی خفیفی را تجربه می کند و به خاطر سپردن اشخاص و اتفاقات برایشان سخت باشد ، اما در نهایت ممکن است افراد مهم زندگی خود را فراموش کنند. تحت تغییرات چشمگیر شخصیت قرار بگیرند. در برنامه ریزی ، برقراری ارتباط و تصمیم گیری ایمن مشکل دارند و نیاز به مراقبت تمام وقت دارند .
آلزایمر یا زوال عقل طی چند مرحله پیشرفت می کند که در زیر به تفصیل مراحل توضیح داده میشود .
طبق کلینیک مایو ، مرحله اول بیماری ، پیش بالینی آلزایمر است. مرحله اول هیچ علائمی ایجاد نمی کند. افراد در این مرحله علائم ظاهری این بیماری را نشان نمی دهند ، اما دچار تغییرات مغزی می شوند که علائم آلزایمر را پایین می آورد. اگرچه علائم در این مرحله مشخص نیست ، اما متخصصان در حال توسعه فناوری نوآورانه تصویربرداری از مغز هستند که در این مرحله ممکن است علائم بیماری را تشخیص دهد.
بعد از آلزایمر پیش بالینی که ممکن است سالها طول بکشد ، به دلیل بیماری آلزایمر ، فردی دچار اختلال شناختی خفیف می شود. کلینیک مایو توضیح می دهد که این شامل سردرگمی ، مشکل در تصمیم گیری و مسائل مربوط به یادآوری مواردی مانند مکالمه های اخیر یا قرارهای بعدی است ، اما نه در سطح کاملاً جدی برای اینکه واقعاً بر شغل یا روابط فرد تأثیر بگذارد. (البته ، این علائم همیشه نشانه آلزایمر نیستند – در اینجا کمی بیشتر بحث خواهیم کرد .
مرحله بعدی ، زوال عقل خفیف ناشی از بیماری آلزایمر است. کلینیک مایو خاطر نشان می کند ، این زمانی است که علائم به اندازه کافی آشکار می شوند که اغلب منجر به تشخیص آلزایمر می شوند. در این مرحله ، آلزایمر بر زندگی روزمره فرد تأثیر می گذارد با علائمی مانند از دست دادن حافظه کوتاه مدت ، مشکل در حل مسئله ، تصمیم گیری ضعیف ، تغییر روحیه ، از دست دادن موارد ، گم شدن خود (حتی در موارد آشنا ) و در بیان خود دچار مشکل هستند. این مشکل باعث میشود که فرد به شخصی تبدیل شود که مرتباً همان سوال را می پرسد زیرا پاسخ را فراموش می کند ، زمان دشواری برای مدیریت مسئولیتهایی که قبلاً قابل کنترل بود برای وی پیش می آید .(مانند پیگیری بودجه آنها) ، و تحریک پذیری یا عصبانیت در حالی که دنیای او شروع به تغییر مسیرهای گیج کننده می کند
و در نهایت به دلیل ابتلا به بیماری آلزایمر به زوال عقل متوسط تبدیل می شود ، که در واقع تشدید علائم است. فرد مبتلا به این مرحله از آلزایمر تمایل دارد که مراقبت های بیشتری را در طول روز انجام دهد و از موقعیت های خطرناک مانند گم شدن جلوگیری کند (گشت و گذار در اطراف برای پیدا کردن یک محیط آشنا در این مرحله معمول است). این همچنین زمانی است که حافظه طولانی مدت بیشتر به خطر می افتد ، بنابراین ممکن است فرد مبتلا به این سطح از آلزایمر فراموش کند که عزیزانشان چه کسانی هستند یا آنها را با یکدیگر اشتباه بگیرند .
فراموشی امری طبیعی است ، و بسیار متفاوت با از دست دادن حافظه مربوط به آلزایمر است.
کاملاً طبیعی است که گاهی اوقات فراموش کنید که کجا چیزها را قرار می دهید ، نام افرادی که اغلب نمی بینید ، چرا وارد اتاق شده اید و سایر جزئیات جزئی. افت حافظه می تواند به انواع مختلفی از کمبود خواب گرفته تا تغییرات شناختی طبیعی با افزایش سن رخ دهد.
ورنا آر پورتر ، MD ، متخصص مغز و اعصاب و مدیر برنامه بیماری آلزایمر در مرکز بهداشت پراویدنس سن جان در سانتا مونیکا ، کالیفرنیا می گوید: “فراموشی خفیف یک شکایت رایج در افراد است.” دکتر پورتر می گوید: “تفاوت اصلی بین از دست دادن حافظه مرتبط با سن و زوال عقل (مانند بیماری آلزایمر) این است که در پیری طبیعی ، فراموشی در توانایی شما برای ادامه فعالیت های روزمره تداخل ندارد.” “افت حافظه تأثیر کمی در زندگی روزمره شما دارد.”
اگر شما یا یکی از عزیزانتان با از دست دادن حافظه مداوم و علائم همراه آن مانند مشکل در سازماندهی ، گیجی و تغییرات خلقی روبرو هستید ، این بیشتر باعث نگرانی می شود .
آلزایمر میلیون ها نفر در ایالات متحده را تحت تأثیر قرار می دهد و باعث سالانه بیش از ۱۱۰،۰۰۰ مرگ می شود.
موسسه ملی پیری (NIA) می گوید که بیش از ۵.۵ میلیون نفر در ایالات متحده به این بیماری مبتلا هستند. طبق گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها ، این ششمین علت اصلی مرگ و میر در سال ۲۰۱۷ در ایالات متحده بود که منجر به کشته شدن ۱۱۶۱۰۳ نفر شد.
پزشکان کاملاً مطمئن نیستند که چه چیزی باعث بیماری آلزایمر می شود ، اما تغییرات مغزی قطعاً در این امر دخیل است.
بیماری آلزایمر سلول های مغز را آسیب می زند و از بین می برد. این تخریب همان چیزی است که بر توانایی های شناختی ، اجتماعی و جسمی فرد تأثیر می گذارد.
کلینیک مایو می گوید محققان دو ناهنجاری خاص را در مغز افراد مبتلا به بیماری آلزایمر کشف کرده اند. یکی این که پلاک ها یا تجمع پروتئینی به نام بتا آمیلوئید دارند که ممکن است به سلول های مغزی آسیب برساند ، از جمله با جلوگیری از ارتباط سلول به سلول. مورد دیگر گره هایی در سیستم حمل و نقل است که سلول های مغز برای انتقال مواد مغذی و سایر مواد لازم برای عملکرد صحیح مغز به آن اعتماد می کنند.
همچنین یک مولفه ژنتیکی برای برخی از افراد ، به ویژه کسانی که بیماری آلزایمر زودرس دارند ، وجود دارد.
بر اساس NIA ، بیماری آلزایمر در اوایل بروز هنگامی اتفاق می افتد که فرد در هر جایی از ۳۰ تا اواسط ۶۰ سالگی به این بیماری مبتلا شود. افراد مبتلا به این فرم زودرس کمتر از ۱۰ درصد از جمعیت آلزایمر را تشکیل می دهند. این موارد گاهی به دلیل سه جهش ژنی خاص یا سایر عوامل ژنتیکی است. با این حال ، طبق کلینیک مایو ، این نوع تأثیر ژنتیکی فقط در کمتر از ۵ درصد موارد بیماری آلزایمر وجود دارد.
آلزایمر در اواخر سن و پیری (که بسیار شایع تر است و به طور معمول در اواسط دهه ۶۰ فرد ظاهر می شود) عمدتا به دلیل تغییرات سن و مغز ایجاد می شود. ژنتیک گاهی درگیر می شود ، اما بسیار نادرتر از فردی است که علائم خود را از زمان جوانتر نشان می دهد.
متخصصان عوامل خطر خاصی را که احتمال ابتلا به بیماری آلزایمر را افزایش می دهد ، مشخص کرده اند.
کلینیک مایو می گوید به طور واضح ، آلزایمر فقط یک قسمت منظم از پیری نیست که همه باید انتظار آن را داشته باشند ، اما در افراد بالای ۶۵ سال بسیار بیشتر است.
این مقاله ادامه دارد …
امیدوارم مطالب این مقاله برای شما مفید بوده باشد و بتوانید از این مطالب حداکثر استفاده را ببرید.
لطفا نظرات و انتقادات خود را در جهت افزایش سطح کیفی مطالب با ما درمیان بگذارید.
منتظر نظرات صمیمانه و سازنده شما هستیم.
ما در وب سایتمان توصیه های پزشکی ، تشخیصی و یا درمانی ارائه نمی دهیم. هرگونه اطلاعاتی که در این وب سایت یا توسط این مربیان منتشر شده است به عنوان جایگزینی برای مشاوره پزشکی در نظر گرفته نشده است و شما قبل از مشورت با یک متخصص مراقبت های بهداشتی ، نباید هیچ اقدامی انجام دهید.
2 دیدگاه
سلام من فاطمه قویدل هستم نویسنده و مترجم در آکادمی ورزشی آکوند من در اینجا عاشق کارم هستم و خوشحالم از اینکه برای ارتقای سطح سلامتی بانوان سرزمینم دارم تلاش میکنم
سلام دوست خوبم من امیر هستم طراح و ادیتور مجموعه آکوند
ما در مجموعه آکوند سعی بر این داریم که علاوه بر محتوای عالی مقاله، بهترین و جذاب ترین عکس ها در زمینه های علمی، پزشکی، ورزشی و… را در مقالات به کار ببریم تا یک مقاله مفید و دلپذیر برای شما عزیزان تهیه کنیم. خوشحال میشم که در مورد عکس ها و طراحی های من نظرتون یا انتقادتون رو بگین.