آیا تا به حال بعد از خوردن مواد قندی درد معده درد داشته اید یا احساس بی حالی و سستی کرده اید؟ فقط شما نیستید. اما آیا این علائم آلرژی قند یا چیز دیگری است؟ آیا حساسیت نسیت به شکر داشته اید؟
در بسیاری از موارد، احساس خسته کننده پس از شیرینی در واقع فقط “خماری شکر” است که در صورت خوردن یک تن شکر اتفاق می افتد، به لطف اینکه بلافاصله بارهای زیادی از آن باعث افزایش قند خون می شود، خراب می شود و می سوزد. اما برخی از افراد حتی به مقدار کمتری از مواد شیرین بسیار حساس هستند.
می توانید در موارد بسیار نادر نسبت به قند تحمل کنید یا حتی حساسیت واقعی به قند داشته باشید. به نظر می رسد افراطی است، اما متخصصان می گویند انواع مختلف شکر قطعاً می تواند افراد را تحت تأثیر قرار دهد. شکر به عنوان یک ماده از نظر روانی و جسمی تأثیر واقعی بر روی مردم دارد.
و علائم آلرژی یا عدم تحمل قند در واقع وجود دارد، بنابراین به خواندن ادامه دهید تا علائمی را که باید مراقب آنها باشید، یاد بگیرید.
افرادی که آلرژی شکر واقعی دارند، معمولاً علائم جسمی فوری دارند که شبیه علائم آلرژی غذایی دیگر است. طبق گفته متخصص تغذیه این علائم عبارتند از:
اما بین آلرژی غذایی و عدم تحمل غذایی تفاوت وجود دارد.
همه افراد غذاهای خاصی دارند که فقط در کنار آنها قرار نمی گیرند، یا علائم نه چندان مطلوبی مانند سو هاضمه، نفخ یا گرفتگی عضلات ایجاد می کنند. اما این لزوما به این معنی نیست که شما نسبت به آن ماده غذایی یا ماده اصلی آلرژی دارید. و در حالی که برخی از افراد از این اصطلاحات به جای یکدیگر استفاده می کنند، آلرژی غذایی و عدم تحمل غذایی در واقع دو چیز متفاوت است. این تفاوت است:
آلرژی غذایی: این یک واکنش است که وقتی سیستم ایمنی بدن بیش از حد به یک پروتئین غذایی واکنش نشان می دهد، فکر می کند این ماده مضر است، تحقیقات و آموزش آلرژی غذایی (FARE) توضیح می دهد.
علائم آلرژی غذایی می تواند از خفیف تا تهدید کننده زندگی باشد و می تواند شامل موارد زیر باشد:
عدم تحمل غذا: عدم تحمل یک ماده غذایی یا ماده ای به معنای آن است که در هضم هرچه غذا باشد مشکل دارید. به طور کلی، کلینیک مایو می گوید: عدم تحمل غذایی باعث مشکلات گوارشی می شود و علائم آن به اندازه حساسیت غذایی نیست.
دلایل مختلفی وجود دارد که می توانید نسبت به یک ماده غذایی خاص تحمل نکنید. گاهی اوقات، این نتیجه آن است که بدن شما آنزیمی را که برای تجزیه آن لازم است تولید نمی کند (به عنوان مثال اگر به لاکتوز تحمل نکنید، آنزیم لاکتاز لازم برای تجزیه لاکتوز ، قند شیر را ندارید). کلینیک مایو می گوید: این امر به یک بیماری سلامتی زمینه ای مانند سندرم روده تحریک پذیر (IBS) یا حتی استرس یا اضطراب مربوط می شود.
طبق آکادمی آلرژی، آسم و ایمنی شناسی آمریکا (AAAAI)، علائم عدم تحمل غذایی عبارتند از:
اشتباه گرفتن این دو آسان است زیرا علائم می توانند با هم همپوشانی داشته باشند (به عنوان مثال اسهال ، درد شکم). اما یک تفاوت عمده در این است که عدم تحمل غذایی نتیجه اختلال در عملکرد سیستم ایمنی بدن نیست. علاوه بر این، افراد مبتلا به عدم تحمل غذایی ممکن است مقدار کمی از غذا را بدون هیچ مشکلی داشته باشند (یا می توانند برای کمک به هضم غذا کمک کنند)، در حالی که با آلرژی، به طور کلی نمی توانید هیچ ماده حساسیت زای غذایی داشته باشید.
عدم تحمل شکر بیشتر از حساسیت به قند است.
مسکوویتز می گوید: مردم معمولاً نسبت به همه قندها نسبت به انواع خاصی از قندها تحمل ندارند. وی می افزاید: کسانی که دچار عدم تحمل قند هستند ممکن است علائم گوارشی ذکر شده در بالا را داشته باشند، احتمالاً علاوه بر خستگی، مدتی پس از خوردن قندهایی که به آنها حساس هستند.
اینها انواع اصلی قند هستند که ممکن است باعث عدم تحمل یا حساسیت شوند.
کلینیک مایو می گوید: فروکتوز به طور طبیعی در غذاهایی مانند میوه ها، برخی از سبزیجات، عسل و برخی از آب میوه ها یافت می شود. همچنین در قند سفره و همچنین شربت ذرت با فروکتوز بالا وجود دارد.
این قندی است که در شیر و سایر محصولات لبنی یافت می شود. اگر عدم تحمل لاکتوز هستید، نمی توانید لاکتوز را به درستی هضم کنید، بنابراین در نهایت با مشکلات ناخواسته دستگاه گوارش مواجه خواهید شد. (یادآوری: این همان حساسیت به شیر نیست، به این معنی که سیستم ایمنی بدن شما به پروتئین های موجود در شیر پاسخ می دهد.)
ساکارز از نیشکر گرفته شده و نوعی قند سفره است.
شما احتمالاً موادی مانند اریتریتول یا زایلیتول را روی برچسب های مواد غذایی دیده اید. اینها در واقع جایگزین های شکر هستند که در بسیاری از مواد غذایی کم کالری یا بدون قند استفاده می شوند. اما ارزش آنها را دارد که در این زمینه مطرح شوند، با توجه به اینکه می توانند باعث مشکلات GI برای بسیاری از افراد شوند. نها همچنین می توانند در موارد نادرتر باعث واکنشهای حساسیت نسیت به شکر برای برخی شوند.
در برخی موارد، ممکن است مسئله اصلی قند باشد.
متخصص تغذیه، بث وارن، بنیانگذار تغذیه بت وارن و نویسنده کتاب زندگی واقعی با غذای واقعی می گوید: اگر کسی عدم تحمل شکر را توصیف کند، به احتمال زیاد این یک مسئله اساسی است که با مصرف مواد غذایی با شکر تشدید می شود.
در عوض، مشکل ممکن است عدم تعادل میکروبی در روده با رشد بیش از حد مخمر باشد. وی می گوید: از آنجا که مخمر از قند تغذیه می کند، می تواند مشکل را تشدید کرده و علائمی مانند بثورات پوستی و پف کند.
در اینجا نحوه تسکین علائم آلرژی قند یا عدم تحمل وجود دارد.
موارد واکنش حساسیت نسیت به شکر نادر است، اما اتفاق می افتد. اگر پس از مصرف قند واکنش فوری نشان دادید گلو احساس سفتی می کند، در تنفس مشکل دارید، دچار بثورات پوستی می شوید و غیره – باید به پزشک یا اورژانس مراجعه کنید. در موارد شدید، اگر واکنش سریع و زودتر برطرف نشود ، ممکن است واکنش آلرژیک به آنافیلاکسی تبدیل شود. و اگر در این مرحله مطمئن نیستید که این نوع آلرژی را دارید یا نه (یا تهدید کننده زندگی است یا خیر)، اشتباه در کنار احتیاط ایمن تر است.
در موارد شدید، ممکن است با اپی نفرین (دارویی که می تواند آنافیلاکسی را معکوس کند) و سپس احتمالاً با یک استروئید (مانند کورتیزون) تحت درمان قرار بگیرید تا التهاب را کاهش داده و واکنش را کنترل کنید. FINE توضیح می دهد که اپی نفرین به طور کلی بی ضرر است، بنابراین حتی اگر مشخص نباشد که میزان آلرژی شما تا چه حد است، استفاده از آن بی خطر است.
اگر واکنش حساسیت نسیت به شکر شما خفیف تر باشد، ممکن است فقط به آنتی هیستامین نیاز داشته باشید. از آنجا، ممکن است پزشک یا متخصص آلرژی / ایمونولوژیست بخواهد آزمایشات خراش پوست را انجام دهد تا علت واکنش را مشخص کند و تشخیص دهد که آیا قند واقعاً مقصر است. در صورت تشخیص حساسیت شدید قند، در موارد اضطراری احتمالاً لازم است که یک دستگاه تزریق خودکار اپی نفرین (EpiPen) به همراه داشته باشید.
اگر بعد از خوردن شکر علائم GI را مشاهده کردید که به نظر فوری یا شدید نمی رسد، قندهای اضافه شده، و همچنین نان سفید، آرد سفید، نوشیدنی های انرژی زا، میوه ها و آب میوه ها را قطع کنید. بعضی از افراد به خوبی الکل را نیز قطع می کنند. وی همچنین از خوردن مقدار زیادی پروتئین و اطمینان از داشتن سبزیجات غیر نشاسته ای تشویق می کند، در حالی که از سیب زمینی و ذرت اجتناب می کند (نشاسته موجود در آنها به قند بدن تبدیل می شود).
مطمئناً ممکن است لازم نباشد با رژیم خود آنقدر افراط کنید. کارن آنسل ، متخصص تغذیه و تغذیه ثبت شده می گوید که بهتر است سعی کنید نوع قندی را که فکر می کنید به شما آلرژی یا عدم تحمل دارد محدود کنید. او توصیه می کند یک دفترچه یادداشت غذایی نگه دارید و آنچه را که باعث شعله ور شدن می شود ثبت کنید. او می گوید: کاملاً ممکن است لاکتوز شما را آزار دهد اما انواع دیگر قندها مشکلی ایجاد نمی کنند یا شیرینی زیاد باعث از بین رفتن شما می شود. در نهایت، واقعاً مسئله این است که بفهمید بدن شما به چه چیزی واکنش نشان می دهد و چقدر بد است.
اگر مشکوک به حساسیت نسیت به شکر یا عدم تحمل قند هستید، برای اطمینان از این موضوع به پزشک خود مراجعه کنید.
کوردینگ می گوید: هر زمان که این نوع علائم را دارید، بسیار مهم است که با پزشک خود مشورت کنید تا مطمئن شوید هیچ بیماری زمینه ای وجود ندارد.
میدوارم مطالب این مقاله برای شما مفید بوده باشد و بتوانید از این مطالب حداکثر استفاده را ببرید.
لطفا نظرات و انتقادات خود را در جهت افزایش سطح کیفی مطالب با ما درمیان بگذارید.
منتظر نظرات صمیمانه و سازنده شما هستیم.
ما در وب سایتمان توصیه های پزشکی ، تشخیصی و یا درمانی ارائه نمی دهیم اطلاعاتی که در این وب سایت یا توسط این مربیان منتشر شده است به عنوان جایگزینی برای مشاوره پزشکی در نظر گرفته نشده است و شما قبل از مشورت با یک متخصص مراقبت های بهداشتی ، نباید هیچ اقدامی انجام دهید.مراقبت های بهداشتی ، نباید هیچ اقدامی انجام دهید.